Winter in Nederland

Wat heerlijk om het eens na lange tijd te hebben over iets anders. Sneeuw, winterse taferelen, sleetje rijden, sneeuwballengevecht – uiteraard met respect voor de coronaregels. We waren er aan toe. Ik werd er zelf

Winter – Foto: GBO

erg gelukkig van toen de eerste sneeuwvlokken naar beneden kwamen zetten. Nou ja, sneeuwvlokken? Het was poedersneeuw die door de wind alle kanten op werd geblazen maar wat een geweldig gezicht. Sneeuwduinen die zich vormen op de mooiste plekken en waar je tot je knieën in de sneeuw kon staan.

Op de sociale media zag ik de mooie plaatjes voorbij komen van ondergesneeuwde straten, tuinen en balkons. De kriebels bij de schaatsliefhebber die toch echt de volgende Elfstedentocht ziet aankomen of juist de lokale schaatsbaan die de eerste schaatsers wil kunnen verwelkomen op het ijs. Ik kreeg gelijk zin in snert en zat na de eerste sneeuwval al met een kop erwtensoep op de bank, uitkijkend over een wit landschap.

Maar naast al dit moois hebben we nog steeds te maken met een lockdown. Onze ondernemers mogen sinds vorige week hun klanten hun aankopen af laten halen bij de winkel zelf. Het is een kleine stap maar fijn dat we hem met zijn allen kunnen zetten. We kochten al online, ook lokaal maar ik kan niet vaak genoeg zeggen dat we onze ondernemers in al onze kernen moeten blijven steunen. Ze hebben je hulp hard nodig, dus Koop Lokaal, Koop Overbetuwse Waar!

De afgelopen maanden heb ik een aantal bijeenkomsten met ondernemers mogen bijwonen waarbij open gesproken is over de problemen waar ondernemers mee te kampen hebben. ‘Hoe ga ik online’, ‘hoe vraag ik ondersteuning aan’ en ‘welke maatregelen zijn wel en niet van toepassing’? Erg fijn hoe open we de gesprekken hebben kunnen voeren en hoe de ondernemers elkaar dan ook weten te vinden om elkaar te ondersteunen en zaken te bespreken. Ondernemers die online zijn gegaan terwijl ze hier nooit eerder over na hadden gedacht maar nu toch een modus weten te vinden die bij hen past.

Ondernemers die in persoonlijke financiële problemen zijn gekomen, wil ik vragen zich te melden bij het Bedrijvenloket van de gemeente om in gesprek te gaan. We kunnen ondersteunen in de aanvraag voor bepaalde regelingen, je voorzien van informatie over hulp en je in contact brengen met schuldhulpverlening. We laten je niet in de kou staan!

Meer informatie: Corona-informatie voor ondernemers

Met vriendelijke groet,

  • Dimitri Horsthuis - Tangelder

    Dimitri Horsthuis – Tangelder

    Wethouder

    Driel

    Econ. Zaken – duurzaamheid – werk en inkomen