Valentijnsdag 2018

Valentijnsdag, vergeten we niet waar het om draait? De veertiende februari is officieel de dag van de liefde, aan iemand laten weten dat je speciale gevoelens hebt voor hem of haar.

Vroeger was Valentijnsdag vooral een feest waarbij kaarten naar geliefden werden gestuurd. En dan natuurlijk anoniem, dan kon je eindelijk je geheime liefde laten weten dat je méér dan interesse in haar of hem had. Tegenwoordig worden ook kaarten uit vriendschap naar elkaar gestuurd. In de huidige dynamische, snelle en soms beangstigende wereld, vergeten we bijna waar het daadwerkelijk om draait.
Liefde en vriendschap, geen mens kan zonder. Zelfs de meest koele kikker zal uiteindelijk toegeven dat het prettig is gewaardeerd te worden, vriendschap en liefde te ervaren.

Naar mijn mening wordt Valentijnsdag veel te veel commercieel uitgebuit. Het gaat niet meer alleen om de kaartjes, maar ook om de cadeaus. Het materialisme lijkt boven de liefde te staan. Is het niet veel leuker om een brievenbus met veel kaartjes te openen, te weten dat je voor veel menen in je omgeving iets betekent? Juist die kleine dingen maken het leven leuk en brengen die gouden randjes aan.
Ik heb altijd tegen mijn dochter gezegd “wat je geeft krijg je terug”. Dat het niet gaat om die, soms peperdure, cadeaus, maar juist om dat kaartje, dat briefje op je kussen of in je lunch box of die extra knuffel. Vroeger of later krijg je dat terug, in de vorm van vriendschap, waardering over wat je doet of echte liefde.

Die blijken van liefde en vriendschap zijn het hele jaar belangrijk, niet alleen op Valentijnsdag!

Met liefdevolle groet,

Wendy Penning
Fractielid