Vakantie

Normaliter zou je nu al de vakantie hebben geboekt en halsreikend uitkijken naar de dag dat je zou vertrekken met de auto, fiets of vliegtuig. Maar dit jaar verloopt dat anders. Wie zou een aantal maanden geleden bedacht hebben dat je nu met een ander gevoel een vliegtuig in zou stappen? Niet met de vrees dat je luchtziek zou worden of dat de vlucht turbulentie zou ondervinden, maar  met de gedachte dat je binnen twee weken na je vlucht ziek zou kunnen worden van een ander. Dit keer niet ziek van de stoel voor je die ineens naar achteren zou komen of ziek van een kind dat begint met huilen binnen vijf minuten nadat je opgestegen bent. Nee, ziek van Corona.

Als je wel eens op Azië hebt gevlogen, heb je daar op het vliegveld mensen met mondkapjes gezien. Vroeger verklaarde menigeen deze mensen voor gek  – maar denken we dat straks ook als we, wachtend bij de bagageband en de douane, elkaar staan aan te kijken met een mondkapje voor?

De vers ingeblazen lucht in de cabine wordt door de aanwezigheid van het ‘Hepa-luchtfilter’ als erg schoon betiteld omdat een groot deel van de aanwezige stofdeeltjes in een vliegtuig regelmatig wordt gefilterd. Maar de ingeblazen lucht is echter erg ijl waardoor met een mondkapje wat drinken een grote uitdaging wordt. Laat staan de stroopwafel of een maaltijd. Met plastic bestek. Ik ben benieuwd hoe we dit soort uitdagingen aangaan.

We kunnen gelukkig altijd nog met de auto op vakantie in eigen land. Enkele jaren geleden gingen wij al eens op vakantie in eigen land, en wat is Nederland  toch prachtig! Waarom zou je nog naar het buitenland moeten? Uiteindelijk willen we blijven ontdekken en wat is het dan mooi dat je bij een volgende verjaardag elkaar kunt vertellen hoe mooi het in ons eigen land is geweest. De zonnige weken van de afgelopen tijd geven ons geen reden om naar het buitenland te gaan. En een goede regenbui biedt op dit moment ook wel een welkome aanvulling voor de land- en tuinbouw, en uiteraard ook voor onze eigen tuin. Waar je overigens ook heerlijk vakantie kunt vieren. Op de fiets is een rondje Overbetuwe zeker aan te raden. Wellicht de kunstroute of een van de Gelderse routes zijn prima te verkennen. Voor diegenen die nu al vakantie hebben, zeg ik ‘geniet!’ Voor de mensen die nog even moeten wachten: Geniet ook! Want hoe dan ook, we gaan genieten, van onze vakantie of van onze zomerse weekenden vrij.

Kunstroute Overbetuwe: https://www.overbetuwe.nl/Gemeente/Bezoekers/Tips_voor_bezoekers_van_Overbetuwe/Kunstroute
Gelderse routes: https://www.gelderseroutes.nl/

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder