Meedoen in Overbetuwe

De vakantie staat weer voor de deur. Heerlijk naar Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië of misschien wel een reis naar de andere kant van de wereld. We hebben er hard voor gewerkt en dus trekken we er massaal op uit. Het kan allemaal, toch?

Helaas kunnen veel gezinnen in Nederland zich dit niet veroorloven. Sterker nog, zij zijn al blij wanneer er aan het einde van iedere maand, na het betalen van de huur en energiekosten, nog een paar euro overblijft. Geen geld voor sportabonnementen, schoolreisje of excursies voor hun kinderen. En dus al helemaal geen geld voor een reisje naar het buitenland.

In Overbetuwe vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen. Want meedoen, dat willen we allemaal. Meedoen met schoolactiviteiten, aan uitjes met vrienden, aan het maken van vakantieplannen, etc. Daarom hebben we in Overbetuwe de ‘Meedoen regeling’. Deze regeling is voor iedereen vanaf 18 jaar met een (gezamenlijk) inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm. Of dit nu via werk of een uitkering is maakt niet uit. Meedoen in Overbetuwe werkt met punten. Zowel volwassenen als kinderen ontvangen deze gratis punten. Met die punten kunt u op onze speciale webshop artikelen kopen die door lokale ondernemers en verenigingen worden aangeboden. Een mooie regeling die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld uw kind wel lid kan zijn van een voetbalvereniging. Of misschien levert u een aantal punten juist in voor het kopen van een bloemetje voor de buurvrouw. Om haar te bedanken dat ze altijd voor u klaar staat.

Ik ben zowel als wethouder als persoon blij met deze regeling. Ik hoop dat er meer inwoners zijn die zich aanmelden en gebruik gaan maken van de Meedoen regeling. Want we weten dat nog niet iedereen meedoet. Wilt u er meer over weten? Kijk dan eens op www.meedoeninoverbetuwe.nl.

Vriendelijke groet,

  • René Post

    Wethouder

    Elst

    Jeugdzorg – onderwijs – participatiewet