Kerstwens

Kerstwens van fractievoorzitter Henk Vreman: Het einde van het jaar nadert.

De kerstdagen komen eraan en het einde van het jaar is heel snel daar. Tijd van bezinning, een tijd om met elkaar de balans over het afgelopen jaar op te maken. Het moet gezegd, de gemeentelijke politiek overziende was niet een jaar om snel te vergeten.  Immers het vertrek van burgemeester Toon van Asseldonk en wethouder Jan van Baal betekende grote veranderingen in de samenstelling van het college.

Door de komst Patricia Hoijtink als nieuwe vrouwelijke burgemeester en Brigitte Faber als wethouder was het college in september weer op volle sterkte en konden we gezamenlijk weer hard aan de slag. Problemen zijn er genoeg maar de uitdagingen zijn groter. Als gemeente hebben we immers ook een belangrijke rol in de aanpak van de crises over stikstof, duurzaamheid, veiligheid en ondermijning.

Op het gebied van duurzaamheid mogen we met enige trots zeggen, dat het afgelopen jaar daarin belangrijke stappen voorwaarts zijn gezet met de positieve besluitvorming over twee zonneparken. Leefbaarheid in alle kernen is en blijft voor Gemeentebelangen een belangrijk onderwerp. In samenspraak met onze inwoners blijven wij ernaar streven om de verbondenheid in de kernen waar mogelijk en nodig te intensiveren. Denk daarbij bv. aan de sociale ontmoetingsplaatsen, zoals de multifunctionele centra, sportvoorzieningen etc.

Op het gebied van armoedebestrijding zijn besluiten genomen om te komen tot een integrale aanpak, die in 2020 verder moeten worden geconcretiseerd. En tot slot is ook een ander belangrijk speerpunt van onze partij, te weten de inwoner-participatie op allerlei terreinen versterkt.

Kortom wij als fractie en bestuur kijken en zoeken naar oplossingen en als coalitie-partij zijn we gelukkig in de omstandigheid om mede aan de knoppen te draaien.
We zijn er nog lang niet, want talloze uitdagingen vragen ook komend jaar weer om oplossingen.

Maar voor nu even tijd voor rust en bezinning, tijd voor familie en andere vrienden en bekenden of onbekenden. Kortom laten we kerst met elkaar vieren als een feest van en met elkaar. Dit wens ik u, alsmede een goede jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2020 namens de gehele fractie en bestuur van Gemeentebelangen Overbetuwe toe.

Henk Vreman
Fractievoorzitter.

Namens de gehele fractie en bestuur van Gemeentebelangen Overbetuwe wensen wij je Fijne Feestdagen en een Fantastisch en Gezond 2020!