Eerste week na de vakantie

En dan zit je vakantie er weer op. Een periode van wakker worden en lekker met zijn twee tijd nemen om een ontbijtje te maken en een kopje koffie te drinken. En – laten we gek doen – we nemen nog een bakkie om de dag goed te beginnen. Daarna eens bedenken wat we de dag gaan doen. Maken we die nieuwe wandeling uit de wandelgids of ga ik nog even lekker in de zon liggen met een boek? Wat doen we met de lunch? Maken we zelf een broodje of gaan we lekker ergens lunchen? Ach, dan gaan we op de fiets en pakken we gelijk wat leuke plekjes mee, met nog een kopje koffie en een gebakje. Het is tenslotte vakantie. Na de wandeling of de fietstocht maar eens een hapje eten. Rijden we naar de supermarkt of laten we toch dat nieuwe tentje eens proberen? Blijven we borrelen of wordt het en drankje thuis?

Een vakantie is een periode om eens geen keuzes te hoeven maken… ‘Eh… hoezo geen keuzes?’ dacht ik bij mijzelf. Het is elke dág van de vakantie keuzes maken. Maar wel keuzes die allemaal, welke keuze je ook maakt, goed uitpakken en waardoor je tot rust komt en tijd maakt voor elkaar. Tijd voor elkaar, waarbij we corona wel in ons achterhoofd hebben maar wat makkelijker kunnen vergeten. Of toch niet?

Zelf heb ik een heerlijke vakantie gehad en ik hoop ook dat dat bij velen van jullie het geval is. Wij hebben de vakantie in Nederland doorgebracht met prachtig weer. En wat is Nederland toch mooi!

We hebben allemaal een stevige periode achter de rug en staan nu weer in de startblokken om de volgende hindernis, nieuw project of andere uitdaging op te pakken. Daarom: denk nog vaak aan de mooie periode die je hebt gehad of die wellicht voor sommigen van jullie nog gaat komen. Tip van mij: kijk af en toe nog eens op je telefoon naar de foto’s die je hebt gemaakt van de bijzondere plek of dat bijzondere moment.

Geniet van wat je gaat doen of hebt gedaan, en op naar week twee!

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder