Een beetje meer open…

Op de dag dat ik deze column schrijf, ligt Koningsdag net achter ons en heb ik het enige bezoek van de dag, mijn schoonmoeder, uitgezwaaid na een lunch-op-af-stand. Ja, het is nog steeds

Foto: Park Lingezegen

opletten met wat we doen. Ondanks het feit dat ze de eerste vaccinatie heeft gehaald, is de knuffel en de kus nog niet mogelijk. Daarom zat ik er ook vandaag dubbel in om de horeca te feliciteren met de heropening van de terrassen en onze ondernemers met ruimere mogelijkheden in de winkelbezoeken.

Het is geweldig dat de horeca eindelijk deze stap kan zetten, maar de beelden van grote drukte tijdens Koningsdag staan iedereen nog helder voor de geest. Het is een ingewikkeld dilemma: enerzijds raken ondernemers nog verder in de financiële problemen als de maatregelen langer voortduren, anderzijds moeten we in deze laatste maanden wel onze verantwoordelijkheid nemen, zodat de hardwerkende mensen in de zorg zich eindelijk weer kunnen focussen op de reguliere zorg.

Een beetje meer open… een beetje meer lucht… een beetje meer genieten van de mooie dingen van het leven, en van een bezoek aan bijzondere plekken. Dat kan gelukkig ook in deze coronaperiode, mét inachtneming van alle geldende maatregelen. Neem bijvoorbeeld de prachtige expositie The Colorfield Performance in Park Lingezegen. De hele zomer van 2021 kunnen bezoekers genieten van The Colorfield Performance, een uniek ‘land art project’ dat opgesteld wordt op het terrein aan De Park tussen Elst en Driel.

Onder leiding van initiatiefnemer Dirk Hakze zullen 500 kunstenaars een uniek kunstwerk in de open lucht realiseren. The Colorfield Performance is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden, en er is genoeg ruimte om de coronamaatregelen na te leven. Tot en met 31 augustus zijn de kunstenaars aan het werk. Daarna zal het kunstwerk nog tot 1 oktober in zijn geheel blijven staan. Er zijn genoeg mogelijkheden om te genieten, en het is fijn voor onze ondernemers dat de eerste stappen gezet kunnen worden naar meer verruimingen. En daarom, voor al die onderne-mers én al die zorgmedewerkers, hoop ik dat het ons ook deze laatste maanden lukt om de maatregelen te blijven volgen. Een beetje meer open… het kan, áls we onze verantwoordelijkheid pakken!

Met vriendelijke groet,

  • Dimitri Horsthuis - Tangelder

    Dimitri Horsthuis – Tangelder

    Wethouder

    Driel

    Econ. Zaken – duurzaamheid – werk en inkomen