De Nationale Complimenten Dag

Elk jaar, op 1 maart, wordt de nationale complimenten dag gevierd. Dit is geen commerciële dag maar een dag die echt vanuit onszelf naar buiten moet komen. Iets wat je uitspreekt of schrijft vanuit je hart. Wij kunnen geen van allen zonder waardering. Dit kan zitten in kleine of grote dingen, dat maakt niet uit want het belangrijkste is dat het gezien wordt.

Wij zijn niet allemaal goed in het geven van complimenten. Makkelijker is het om te zeggen wat niet goed gaat. Toch hebben we zo af en toe een compliment of schouderklopje nodig. We zoeken sneller een andere baan als er weinig waardering is voor het werk waar jij toch elke dag weer hard voor werkt. Relaties lopen stuk als er geen wederzijdse waardering en respect is. Één enkele dag per jaar zal dit probleem niet oplossen maar het zou zo fijn zijn als wij er met iets meer aandacht voor elkaar in ieder geval over nadenken.

Een compliment is een oprecht persoonlijk uitgesproken stukje waardering. Dit hebben wij allemaal op z’n tijd nodig. Dit is niet te koop. Een cadeau zegt vaak minder dan die persoonlijke boodschap. Hoe fijn is het om een compliment te krijgen, een klein zinnetjes zoals: dit heb je goed gedaan, je bent goed bezig of wat zie jij er gezellig uit kunnen een dag voor de ander heel bijzonder maken.

Lukt het jou vandaag die extra aandacht te geven aan de personen die het verdienen? Kijk wat het met die ander doet en vergeet niet om te voelen wat het met jouzelf doet. Een compliment geven voelt voor die ander heel bijzonder, het geeft zelfvertrouwen. Een compliment krijgen is het cadeau waar jij op zat te wachten. Neem het in ontvangst en geniet er met volle teugen van. Het is het mooiste wat er is!

Ingrid van der Heijden
Fractielid