Blijf gezond door ritme!

En dan hebben we de derde week erop zitten waarin thuiswerken ineens een stuk natuurlijker voelt dan dagelijks naar het werk te rijden. De momentjes bij de koffieautomaat zijn vervangen door het zelf aanzetten van het apparaat en de dagelijkse zaken als opstaan, douchen en lunchen hebben ook een plek gevonden in onze dagelijkse routine.

De week is voorbij gevlogen. Omdat iedereen nu deze nieuwe werkelijkheid als normaal heeft aangenomen, weten we elkaar te vinden om projecten verder door te pakken of juist zaken die langer lagen nu op te pakken en af te ronden. Zo zijn er diverse invalshoeken om deze periode op een positieve manier met elkaar door te komen. En zo zijn er ook diverse manieren om te zorgen dat je gezond blijft.

Elke dag loop ik een rondje Driel om in beweging te blijven. Daarnaast is het sporten thuis voor mij nog wel even wennen. Waarbij Peter drie keer in de week met zijn ‘suspension training’ bezig is, is dit voor mij een nog ingewikkelde manier van sporten waar ik erg aan moet wennen. Je traint hierbij met behulp van je eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht. Je gebruikt deze training om te werken aan je kracht, balans, mobiliteit, core-stability en spierkracht. Ik moet je zeggen: 1 keer deze training en ik wist weer wat spierpijn was.

Daarnaast heb ik op advies een crosstrainer gekocht om de dagelijkse beweging verder op te voeren en ook in deze periode gezond te blijven. Ik heb voor mijzelf namelijk een dagelijks ritme nodig om fit te blijven en de week energiek te beginnen en af te sluiten.

Dit weekend stond in het teken van het thuis blijven en van het mooie weer genieten. Dat begon met de crosstrainer in elkaar zetten en de eerste ronde maken. Daarnaast hebben we de tuin zomerklaar gemaakt. Dat betekent de tuinset naar buiten, gras verticuteren en opnieuw inzaaien, gras tussen de tegels weg en natuurlijk in de tuin zitten om van de zon te genieten. We hebben zelfs een kleurtje opgedaan.

Ter afsluiting van dit weekend het ik de virtuele opening mogen verzorgen voor Creatief Collectief Elst voor hun jaarlijkse tentoonstelling van alle kunstwerken gemaakt door de cursisten. Een mooie oplossing als je niet bij elkaar mag komen om zo toch samen te kunnen genieten van kunst. Creatieve oplossing door een creatieve club van mensen.

Blijf gezond en houd 1,5 meter afstand. Zo houden wij elkaar gezond!

Met vriendelijke groet,

Dimitri Horsthuis – Tangelder
Wethouder