Dimitri Horsthuis – Tangelder

Foto: Ger Loeffen

De eerste vraag die mensen mij stellen als ze weten dat je actief bent binnen de politiek is: Waarom? Het is niet zozeer de vraag waarom maar het persoonlijke verhaal erachter. Ik ben Dimitri en sinds 2015 actief binnen de lokale politiek. Getrouwd en woonachtig in het prachtige Driel met het Stuwcomplex, de voetbalvereniging RKSV Driel, de Sintkan, het Kersenfeest en uiteraard nog veel meer in dit actieve dorp! Ik ben import zoals ze dat zeggen binnen Driel en woonachtig in de nieuwe wijk De Breekenhof.

Toen ik kwam wonen in Driel in 2012 was voor mij belangrijk te weten wat er speelt in Driel en wie de mensen zijn. Ik ben daarom na een paar maanden gaan kennismaken bij de Dorpsraad Driel. Hierin was een actieve club met mensen bezig het dorp te vernieuwen. Het struinpad langs de Rijn, de Drielsprong en de ontwikkeling van de Dorpsstraat. Er zit veel energie binnen dit dorp en vooral binnen de jongeren. Door binnen de werkgroep Jeugd aan de slag te gaan heb ik mooie projecten kunnen voltooien zoals het verhaal achter de JOP, de VitesseLeague in samenwerking met jongerenwerker Benny Voorn en het nog te ontwikkelen multifunctionele veld in Driel. Het sociaal actief bezig zijn vind ik heerlijk. Vanuit de Dorpsraad ben ik benaderd door Gemeentebelangen Overbetuwe om iets te betekenen binnen de lokale politiek. Bij GBO ben ik actief geweest als burgerraadslid en ben lid geweest van de Rekenkamercommissie. Projecten opgepakt binnen het sociale domein, burgerparticipatie, financiën en werkgelegenheid.

Inmiddels ben ik vanuit Gemeentebelangen Overbetuwe wethouder van de prachtige gemeente Overbetuwe. Daar ben ik verantwoordelijk voor de portefeuilles: economische zaken, duurzaamheid, participatiewet (werk en inkomen, armoede en minimabeleid, schuldhulpverlening), mobiliteit, kunst, cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme. Laagdrempelig, openheid en benaderbaar zijn mijn kernwaarden en ga graag het gesprek met je aan. Van mening kun je verschillen maar het gesprek kun je altijd aangaan om te ontdekken wat de drijfveren van een ander zijn. Oprechte interesse in iemand als persoon is de basis van vertrouwen. Ik ben lokaal ambassadeur van Meer Muziek in de Klas om te zorgen voor structureel muziekonderwijs en zet mij graag in om Overbetuwe op te kaart te zetten in de regio maar ook lokaal. Want lokaal ondernemerschap en inzetbaarheid is de basis voor leefbaarheid in de dorpen en een actief verenigingsleven.

Daarnaast reis ik graag en veel. Mooie landen bezoeken, cultuur snuiven en het heerlijke eten proberen. Landen als Oman, Bali, Nieuw-Zeeland en Amerika zijn echt geweldig geweest. Naast het vele reizen ben ik ook te vinden op de motor. Heerlijk touren met de motor en genieten van het geweldige landschap dat Overbetuwe te bieden heeft.

Dus mij antwoord op de vraag: Waarom? Omdat ik mij in wil zetten voor onze Gemeente Overbetuwe en al haar kernen! Ik ben lokaal verbonden!

Dit zeggen mensen over Dimitri:

gbo_dimitri_pag3
gbo_dimitri_pag4