Peiling GBO: parkeren Dorpsstraat Elst ‘onveilig’

ELST – Het nieuwe haaks-parkeren in de Elster Dorpsstraat wordt door zeven op de tien gebruikers van die weg als onveilig ervaren. Dat destilleert althans de GBO-fractie, uit haar eerste internetpanelpeiling.

De Overbetuwse politieke partij heeft de afgelopen weken 185 inwoners warm gemaakt om deel te nemen aan een enquête, die ongeveer eens per maand via mail kan worden ingevuld. De eerste panelvraag ging over de verkeersveiligheid op de Dorpsstraat in Elst. Van de 185 verstuurde mails, kwamen er 147 met een antwoord terug; een respons van 80 procent.

Schuine vakken
Welgeteld 70 procent vindt als automobilist en 68 procent als fietser de nieuwe parkeersituatie gevaarlijk. Het terugleggen van de haakse parkeervakken naar schuine vakken – wat verkeerswethouder Jan van Baal gaat onderzoeken – is echter voor slechts 30 procent van de respondenten dé oplossing. De huidige situatie in tact laten is voor 20 procent acceptabel, terwijl iets meer dan 20 procent het liefst al het autoverkeer uit de Dorpsstraat wil weghebben; en dus ook het parkeren.

Verder noemt een aantal GBO-panelleden het verleggen van het fietspad nog als oplossing. Die zou dan tussen de parkeervakken en het trottoir moeten komen.

Bron: De Gelderlander